Zomerkamp op de Veluwe

De KNGU Zomerkampen organiseren op de Veluwe op het terrein van eXito en in de bossen van Beekbergen elke zomer zeven weken zomerkamp voor alle kinderen van 6 tot en met 18 jaar. Even geen school maar zeven weken die in het teken staan van plezier, dansen, zingen, gymmen, rennen, vliegen, waterspelen, bosspelen, griezeltochten, vrienden maken, kampvuur en nog veel meer!

Voor wie is het zomerkamp?

Zomerkamp is de leukste week van de zomer. Het maakt niets uit of je nu wel of niet op gymmen of dansen zit; alle kinderen zijn welkom! Je kunt dus met al je vriendjes en vriendinnetjes op zomerkamp komen. Hier beleef je samen een groot avontuur. Gezellig met z’n allen slapen en keten in een grote tent. Voor elke leeftijdsgroep is er een gaaf programma. De jongste kinderen spelen heerlijk de hele dag buiten, lopen speurtochten, spelen verstoppertje, zitten bij het kampvuur, gaan naar het zwembad en zingen liedjes. Voor de ouderen is er natuurlijk ook genoeg te beleven. Zij hebben onder andere een speciaal nachtprogramma, bezoeken een stad en gaan uit hun dak in de disco.

Ben je acht jaar of ouder en ben je gek op gymmen of dansen? Dan kun je je zelfs opgeven voor dans-, gym- of freerunkamp. Je gaat dan niet alleen leuke spelletjes doen, maar ook nog eens elke dag een paar uur de danszaal of de sporthal van de KNGU in. De sporthal is tijdens de zomer speciaal voor ons ingericht. Het maakt niet uit op welk niveau je danst of gymt. Je komt in een groepje terecht met kinderen die ongeveer op hetzelfde niveau zitten.

Het terrein

Op het kampterrein staan zeven gezellige tentendorpen waar de kinderen per leeftijdsgroep voor een week hun intrek nemen. Elke tent heeft zijn eigen leiding. Deze leiding zorgt ervoor dat de kinderen een te gekke week zullen beleven! Meestal is deze tentleiding al een bekend gezicht vanuit de gym- of dansvereniging. Als je niet aangesloten bent bij een vereniging of de vereniging organiseert de inschrijvingen niet, dan is er de mogelijkheid om particulier in te schrijven. Vaders en/of moeders mogen ook zeker mee als leiding. Een paar dagen de buitenwereld vergeten en heerlijk genieten.

Op www.zoka.nl vind je meer over inschrijvingen, kosten, de weekindeling en de beschikbare plaatsen. Sommige weken en leeftijdsgroepen zijn erg populair en soms al vol. Wacht dus niet te lang als je er nog bij wilt zijn en schrijf je snel in. Onze mascotte Gympie staat al op je te wachten!

Wil je op de hoogte blijven, volg ons dan op Facebook.